HIELSPOOR THERAPIE

(5-10 consulten)

Onder de voet loopt een peesblad (fascia plantaris) dat aanhecht aan de hiel en aan de voorvoet. Door overbelasting of een verkeerde voetstand kan te veel spanning komen te staan op dit peesblad. Vergrote trekkrachten kunnen kleine scheurtjes veroorzaken op de plaats waar de peesplaat aan het bot aanhecht. Tijdens de genezing van deze beschadigingen – de scheurtjes – kan botuitwas (botspoor, hielspoor) ontstaan.

In de onderstaande illustratie ziet u dat verschillende factoren kunnen zorgen voor vergrote trekkrachten en daardoor een stelselmatige en oplopende vorm van overbelasting.

Verkramping in omliggende weefsels zoals de kuitspieren zorgen voor extra trekkrachten in de aanhechting van de voetzool bij de hiel.

Heeft u last van hielspoor? Ter behandeling van deze klacht gebruiken wij een combinatie van Kinesio Taping en zeer effectieve oefeningen om de ontsteking op een natuurlijke wijze te verhelpen en om de balans van trekkrachten in de voeten en benen te herstellen.  Deze therapie word ook vergoed als u aanvullend bent verzekerd. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig en u kunt direct contact met ons opnemen.

Wij bieden ook voor hielspoor klachten laagdrempelige en begrijpelijke fysiotherapie aan in onze praktijk op Urk met als kernwaarde persoonlijke aandacht.